Stephany werkt in de Careyn Flexpool: “Superhandig met een groot gezin”

Stephany Raveneau werkt al meer dan zestien jaar bij Careyn. Merendeels als verzorgende IG in wijkteam Akkers, en altijd met veel liefde en plezier. Vooral door de gezelligheid van haar team. Alleen merkte ze dat het werken in het weekend eigenlijk niet meer zo handig was voor haar. Gelukkig kon ze toen in de flexpool werken. Nu kan Stephany doordeweeks werken en precies wanneer haar dat uitkomt.

Werk je in een vast regulier team, dan krijg je natuurlijk een bepaald rooster. Daar horen ook avond- en weekenddiensten bij. “Ik heb best een grote familie en in het weekend komen de kinderen van mijn partner ook bij ons bij elkaar. En dan heb je opeens vijf kinderen in huis. Werken en het geregel met de kids erbij kan dan best onhandig zijn. We krijgen vaak een uitnodiging voor een verjaardag hier en daar, wat dan merendeels in het weekend is. Ik vind het dan jammer dat ik er soms niet bij kan zijn, omdat ik dan moet werken”, legt Stephany uit.

Werken wanneer je wilt

Via de flexpool kan Stephany precies werken wanneer ze wil. Het werkt heel simpel: je krijgt van de planner door welke maanden openstaan en dan kun je gewoon inloggen en je werkdagen vooruitplannen. “Nu kan ik zelf kijken hoe ik werk; welke dagen, ochtenden of avonden. Ik werk twintig uur; mocht ik niet aan mijn uren komen, dan kan ik ook in andere wijken binnen Nissewaard werken. Dat heb ik al eerder gedaan en is best leuk. Ook bij andere teams word je namelijk hartelijk verwelkomt en goed meegenomen in wat er speelt. “Nu mijn kinderen al wat groter zijn en naar de middelbare school gaan, zou ik er zelfs voor kunnen kiezen om meer te werken.”

Een andere fijne bijkomstigheid van flexwerken is dat Stephany minder administratieve taken hoeft te doen. Zo hoef je geen zorg-coördinerende taken te doen en ook geen team overleggen bij te wonen. "Maar je komt wel op kantoor en je ziet je collega’s; je krijgt bijvoorbeeld wel het weekoverzicht, moet zelf goed de rapportages lezen en zorgen voor de overdracht. Eigenlijk werk je een beetje als een uitzendkracht. Maar, je zit toch wel wat dichterbij het team. Zo voelt het tenminste wel”.

Stephany-2
VIG'er Stephany

Meer mogelijkheden

“Ik hou van mijn werk. Mijn werkzaamheden zijn er niet anders op geworden. Alleen heb ik nu een stukje meer vrijheid. Als je wilt, dan kun je werk echt lekker combineren met bijvoorbeeld een opleiding, meer vrije tijd of zelfs een ander baantje. Maar het is vooral handig voor situaties met gezinnen, waar je bijvoorbeeld continu moet zorgen voor oppas. Of situaties waarbij je jouw rooster moet afstemmen op het rooster van je man of partner. Mijn vriendin werkt ook in team Akkers en die heeft net een baby’tje gekregen. Bijvoorbeeld dan is het werken in de flexpool ook echt ideaal. Uiteindelijk ben ik superblij met mijn keuze en dat Careyn deze mogelijkheid biedt”, vertelt Stephany blij.

Lijkt het werken in de flexpool jou ook wel wat? Of wil je er eerst meer over weten? Neem dan contact op met onze recruiter Susanna. En wie weet werk je dadelijk wel samen met Stephany in de flexpool.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.