Stagiaires van het Wijk Leercentrum zijn hun Stageperiode Gestart

Op woensdag 24 augustus was de start van de introductiedag van het wijk Leercentrum. Het gaat om de eerste lichting  stagiaires van de extramurale zorg van de wijkteams Wateringen/ Kwintsheul. Er zullen in totaal 4 stagiaires starten (twee HBO studenten, een MBO student en een verzorgende niveau 3 IG) met een stage variërend van zes maanden tot een jaar.

Op de fiets door de wijk

De introductiedag is vooral bedoeld om de stagiaires een warm welkom te geven en hen op een originele manier kennis te laten maken met de wijk, de begeleiders en de werkwijze van Careyn. De stagiaires zullen de wijk gaan verkennen met de fiets, waarbij ze langs belangrijke locaties komen, zoals de huisartsenposten, maar ook wetenswaardigheden zullen leren over de wijk.

Bekijk hier de #shorts video.

Eigen werkruimte

Het wijk leercentrum is speciaal opgezet om dichtbij de praktijk te leren en te werken. De stagiaires krijgen een eigen werkruimte waar zij hun opdrachten kunnen maken, maar bijvoorbeeld ook onderling hun ervaringen kunnen uitwisselen. Deze speciale ruimte is gecreëerd binnen het wijkteam van Wateringen/Kwintsheul, zodat ze met vragen nog sneller binnen kunnen lopen. Kortom, een unieke manier om stagiaires nog beter te kunnen begeleiden en te enthousiasmeren voor hun aanstaande beroep. Het Wijk Leercentrum is een samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en het ROC Mondriaan.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.