Praktijkopleider Freya over Haar Werk: "Het is gewoon een Mooi Vak!”

In de tijd dat Westlander Freya Etman (58) nog als verpleegkundige werkte, merkte ze al hoe leuk ze het vond om studenten als werkbegeleider te begeleiden. Ze besloot om zich meer te richten op het opleiden. “Ik ben toen eerst de opleiding tot praktijkopleider gaan volgen en heb daarna de docentenopleiding verpleegkunde afgerond. Daarna ging ik aan het werk als praktijkopleider, docent verpleegkunde en als adviseur Leren & Ontwikkelen.

Sinds 1 november werkt Freya weer als praktijkopleider, nu bij Careyn DWO-NWN. Ze leerde Careyn kennen toen ze werkte bij haar voormalige werkgever. “Ik heb toen fijn mogen samenwerken met een aantal praktijkopleiders van Careyn. Hierdoor was de keuze om bij Careyn te werken dus snel gemaakt!”, vertelt Freya enthousiast.

Alhoewel Freya wel uit de zorg kwam, was vooral de ouderenzorg voor Freya iets nieuws. “Ik heb meegelopen bij kleinschalig wonen en verblijf licht. Wat mij in positieve zin opviel is dat er veel rekening wordt gehouden met de individuele wensen van de bewoners. Ik zag het enthousiasme van de verzorgenden en de verpleegkundigen om een lach op het gezicht van een bewoner te toveren.”

Dichtbij

Het werken als praktijk opleider vindt Freya een mooi vak, vooral doordat je veel contact hebt met zoveel verschillende mensen en partijen. “De studenten hebben allemaal een eigen verhaal of achtergrond. Je ziet hun dan tijdens de opleiding groeien. Dat vind ik mooi om te zien.” Daarnaast vindt ze het een heel dynamisch vak: “Je moet veel organiseren en afstemmen met docenten, werkbegeleiders, managers. Zowel intra- als extramuraal.”

freya-jpg
Praktijkopleider Freya

De praktijkopleiders verzorgen ook de werving en selectie van studenten en staan bijvoorbeeld op open dagen van diverse scholen. “Het is onze taak om het vak van verpleegkunde aan studenten mee te geven. Daarmee bedoel ik hun écht te laten zien wat een mooi vak de zorg toch is. Mooi toch?”, aldus Freya.

Lijkt het jou ook wel wat om net als Freya te werken aan de nieuwe generatie zorgmedewerkers? Bekijk dan de vacature in DWO-NWN of Utrecht Stad en solliciteer meteen!

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.