Nieuwe Tilliften met Rijondersteuning voor Careyn locaties

De zorg bestaat voor een groot deel uit fysiek werk. Bij het tillen en verplaatsen van cliënten ligt fysieke overbelasting op de loer. Zelfs wanneer hierbij een tillift wordt gebruikt. Zo kan het nemen van scherpe bochten, manoeuvreren in kleine ruimten en het explosief in gang zetten van de lift erg belastend zijn. Vooral voor de nek, schouders en rug van de zorgverlener. Om de zorg op dat vlak te ondersteunen en tevens preventief naar het zorgproces te kijken, is er sinds september 2020 een projectgroep gestart met het doel de nieuwste tilliften met slimme rijondersteuning te organiseren voor elk district van Careyn. En op dinsdag 29 maart werd de eerste touch&move tillift bij Maria-Oord Vinkeveen geleverd door Hartingbank en JoyinCare.

Verlichten van werkzaamheden

Door het inzetten van tilliften met slimme rijondersteuning wordt de fysieke belasting voor de zorgmedewerker een heel stuk minder. Belangrijk, want fysieke overbelasting heeft lichamelijke klachten én een hoog ziekteverzuim in de zorg tot gevolg. De touch&move rijondersteuning maakt een groot verschil met een standaard verrijdbare tillift. Een minimale kracht is al voldoende om de lift in beweging te krijgen en op de juiste plek te positioneren. Bij het maken van een transfer helpt de touch&move dus om het risico op klachten aan het bewegingsapparaat te verminderen.

Duurzaam zorgproces

Wilma van Doorn, manager GRZ en behandeldiensten Maria-Oord en Weddesteyn: “Als organisatie willen wij ook zorgen voor de vitaliteit van onze medewerkers. Zeker met betrekking tot de groeiende complexe zorgvraag. Bij het zorgvuldige selectieproces hebben wij gekeken naar de duurzaamheid van de tilliften in combinatie met de praktische invulling en toepassing binnen ons zorgproces. Ervaringsdeskundigen uit onze gehele Careyn organisatie hebben deelgenomen aan dit proces en zijn we zeker trots met elkaar op het eindresultaat.”

Wilma en knippen het lintje door van dit feestelijk moment

Daarnaast zijn er op verschillende afdelingen van Careyn locaties ook plafondliften van Ergocare geïnstalleerd. “We geloven dat slimme hulpmiddelen bepaalde werkzaamheden voor de zorg kunnen verlichten. Daarom hebben wij gekozen om zulke praktische zorgtechnologieën nu al in te zetten”, aldus van Doorn. In de aankomende weken worden de liften op de verschillende andere locaties geleverd in samenwerking met Hartingbank en JoyinCare.

 

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.