Mooie Samenwerking tussen Ziekenhuis en (Thuis)zorgorganisaties

Er is goed nieuws voor patiënten die te maken hebben met de bepaalde vormen van reuma en regelmatig naar ziekenhuis moeten voor een behandeling. Dankzij de samenwerking tussen de Maasstad Apotheek en de (thuis)zorgorganisaties Aafje, Careyn, Laurens en Bleds Healthcare, kunnen zij sinds september 2021 de behandeling gewoon thuis ontvangen.

Niet in het ziekenhuis, maar thuis

Mensen die last hebben van (ernstige) botontkalking of de ziekte van Piaget, waardoor botten steeds minder sterk worden, moeten regelmatig naar het ziekenhuis om medicatie (Zoledroninezuur) via een infuus te krijgen. Deze medicatie zorgt ervoor dat de botten minder snel slecht worden. Patiënten moesten tot dusver voor elke behandeling naar de dagbehandeling van het Maasstad Ziekenhuis komen om de medicatie te ontvangen. Om de behandeling minder zwaar te maken voor deze mensen, zijn de apotheek van het Maasstad Ziekenhuis en de (thuis)zorgorganisaties Aafje, Careyn, Laurens en Bleds Healthcare met elkaar in gesprek gegaan. Naar aanleiding van die gesprekken zijn ze van september tot december 2021 een samenwerking gestart. Tijdens deze maanden zorgde
Maasstad Apotheek voor de levering van de medicatie. Afhankelijk van de woonplaats van de patiënt, zorgde één van de (thuis)zorgorganisaties dat de patiënt de behandeling thuis kreeg. Tot nu toe zijn er al zo’n 323 behandelingen uitgevoerd bij patiënten. Vrijwel alle patienten vond het prettig om de behandeling thuis te kunnen ontvangen.

Thuisbehandelingen ook goed voor andere patiënten

Doordat deze patiënten nu niet meer naar het ziekenhuis hoeven te komen, is meer ruimte op de dagbehandeling. Hierdoor kunnen andere patiënten, die wel een dagbehandeling in het ziekenhuis nodig hebben, sneller terecht.

De juiste zorg op de juiste plek

Het Maasstad Ziekenhuis, Aafje, Careyn, Laurens en Bleds Healthcare willen dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek kunnen krijgen. Het thuis geven van geneesmiddelen is hier onderdeel van. Dat is prettiger voor de patiënt en maakt ruimte vrij in het ziekenhuis Alle partijen blijven in gesprek om ook andere zorg , die nu nog in het ziekenhuis plaatsvindt, thuis te gaan geven.

Careyn maximaal formaat-07274Foto credit: Gerlanda Hokke

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.