Met nieuwe AED’s naar een hartveilig Overvecht

 

Het Diakonessenhuis ziekenhuis gaat de aankomende periode zes à acht nieuwe AED’s (automatische externe defibrillators) plaatsen in de wijk Overvecht. Voor het opbouwen van het AED-netwerk heeft het ziekenhuis gekozen om samen te werken met verschillende partijen in de stad Utrecht, zoals Careyn. Op donderdag 14 juli werd er een AED geplaatst bij zorgcentrum Rosendael.

Naar een dekkend AED-netwerk 

Elke dag krijgen zo’n 40 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Bij een hartstilstand kan er gebruik gemaakt worden van een AED (automatische externe defibrillator). De AED geeft een elektrische schok af waardoor het hartritme weer op gang kan worden gebracht. Wanneer een persoon met een hartstilstand binnen zes minuten worden gereanimeerd met een AED, is hun kans op overleven 50-70%. Daarvoor moet er eigenlijk binnen 500 meter een AED hangen.

Lotte Kramer, projectleider AED’s van het Diakonessenhuis: “Juist bij gebouwen van zorgorganisaties verwachten mensen een buiten-AED. Heel fijn dus dat we deze samen met Careyn konden realiseren bij hun Zorgcentrum Rosendael in Overvecht.” De AED is aangekocht door Careyn en het Diakonessenhuis. De overige AED’s zullen door het Ondernemersfonds en het Diakonessenhuis worden aangeschaft.

180 jaar hart voor Utrecht

Het Diakonessenhuis ziekenhuis heeft al bijna 180 jaar een hart voor de stad. Samen met partijen in de wijk gaat het ziekenhuis ook zorgen voor reanimatietrainingen voor bewoners en jongeren en een (hart) gezondheidsmarkt. “We vinden gezondheid en preventie erg belangrijk. Dat is de reden waarom we voor 60 extra AED’s in Utrecht willen zorgen. Zo willen we bijdragen aan de hartveiligheid en hartgezondheid in de wijken”, aldus Kramer.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.