Maria Oord bestaat 85 jaar

 

Afgelopen dinsdag 13 september bestond het verpleeghuis Maria Oord te Vinkeveen 85 jaar. Een bijzondere mijlpaal die uitgebreid zal worden gevierd.

Van een katholiek tehuis naar een modern zorgcentrum (1937-2022)

In 1937 vestigden de zusters Franciscanessen zich in Vinkeveen. Dit op verzoek van het toenmalige kerkbestuur met de vraag om de bejaarden van Vinkeveen en omstreken liefdevol te verzorgen in hun laatste levensjaren. In 85 jaar is er veel veranderd maar de naam Maria-Oord is altijd blijven bestaan.Maria-Oord is een huis met een vriendelijke, huiselijke sfeer voor bewoners en hun naasten, voor medewerkers, vrijwilligers en voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Een huis waar mensen samen werken met het hart op de juiste plaats, met een groot loyaliteitsgevoel.

Feestelijke activiteiten

Op 13 september was de aftrap van de festiviteiten die tot eind oktober georganiseerd worden ter ere van deze verjaardag. Denk aan high tea’s, zangmiddagen, koffieconcerten, workshops en optredens. Burgemeester Divendal opende de festiviteiten en knipte samen met bewoonster mevrouw Stevens (Poldermolen 1) het lintje van de tentoonstelling. Daarbij gaf zuster Magdalena een mooie toespraak.

Na de opening is de 'burgervader' samen met mevrouw Stevens over de tentoonstelling gelopen om daarna nog van een lekker stukje taart en een kopje koffie te genieten. Het was een geweldige dag met een enorme opkomst van bewoners en personeel.

Tentoon Maria

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.