Leren over de Verschillende Disciplines en Zorgvormen

Afgelopen 5 oktober was er een mini-symposium speciaal voor stagiaires, dat werd georganiseerd door de praktijkopleiders van district DWO-NWN. Er waren 15 stagiaires aanwezig vanuit verschillende afdelingen en disciplines binnen de regio. Deze symposia worden vaker in het jaar georganiseerd voor verschillende groepen. Fay van Kampen (18) is tweedejaars stagiaire in het wijkteam van ’s-Gravenzande. Ze vertelt over haar bevindingen.

 

“Toen ik het uitnodigingsmailtje kreeg was ik meteen enthousiast. Ik vind het erg leuk dat Careyn zoiets organiseert”, vertelt Fay. Vanuit haar opleiding krijgen studenten wel degelijk iets te horen over andere disciplines, maar dat is volgens Fay best wel beknopt. De disciplines per instelling kunnen daarbij verschillen. Fay vindt het erg goed dat Careyn een symposium middag voor stagiaires organiseert. “Ik zou het erg leuk vinden als er een vervolg komt van het symposium met andere disciplines en ervaringen uit de praktijk.”

Het symposium begon met een voorstelrondje waardoor de deelnemers meteen een beeld kregen van de ervaringen van de andere stagiaires. Fay: “Daarnaast leerde ik meer over de verschillende zorgvormen, zoals intramuraal en extramuraal. Voor mij is dit mijn eerste stage want mijn snuffelstage kon door corona helaas niet doorgaan. Voor deze stage kon je geen voorkeur opgeven. Uiteindelijk ben ik heel blij met deze stageplek, het is zo divers!”

Tijdens de bijeenkomst deelden een wondverpleegkundige, een verpleegkundige van het Technische team en een collega van het palliatief netwerk hun ervaringen. Als tweedejaars stagiair vond Fay dit erg interessant. “Het maakte duidelijk welke disciplines er binnen Careyn zijn en hoe er wordt samengewerkt. Door het enthousiasme, ervaringen en kennis van de sprekers bleef ik geboeid luisteren.” Fay sprak de voorlichting over het palliatief netwerk erg aan. Door middel van een filmpje, maar vooral met casussen en verhalen uit de praktijk kwam Fay meer te weten over deze specialisatie. “Iemand mogen begeleiden, om de kwaliteit van leven te behouden of zo mogelijk nog te kunnen bevorderen, vind ik een mooie discipline van het verpleegkundige beroep.” Na de presentaties konden de studenten ook hun interesse aangeven om een keer mee te lopen met bijvoorbeeld een wondverpleegkundige of met het technische team. “Dat wil ik misschien ook nog wel een keer gaan doen”, vertelt Fay enthousiast.

IMG_9381-jpeg
Stagiaire Fay

 

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.