Careyn opent Revalidatieafdeling in het Woerdense St. Antonius Ziekenhuis

Tekst: Rick Sneijder (14-07-2021, AD.nl) 

Revalideren na een operatie aan knie of heup? Dat kan vanaf vrijdag in het Woerdense St. Antonius Ziekenhuis. Zorginstelling Careyn opent er een revalidatiecentrum. ,,De vraag naar kortdurende zorg in de regio neemt toe”, zegt een Careyn-manager. 

De nieuwe afdeling krijgt 22 kamers, een woonkamer met keuken en een oefenruimte. Careyn speelt met deze nieuwe afdeling in op de toenemende vraag naar revalidatie van ouderen in de regio. Tegelijk wordt de samenwerking met het St. Antonius Ziekenhuis versterkt. De nieuwe afdeling komt op de eerste etage van het Woerdense ziekenhuis.

De afdeling versnelt de doorstroom vanuit het ziekenhuis. Al langer wordt door zorginstellingen in de regio nauw samengewerkt om de zorg voor onder meer ouderen te verbeteren. Dit initiatief is een van de tastbare resultaten van die samenwerking, aldus Careyn.

Stijging

Careyn heeft in Woerden al een afdeling revalidatie in haar zorgcentrum Weddesteyn. Maar de druk op dit soort zorg neemt toe, zegt manager Wilma van Doorn: ,,Er is een duidelijke stijging in de vraag naar kortdurende zorg onder ouderen. Dat komt niet alleen door de vergrijzing, maar ook door de trend om langer thuis te blijven wonen. Helaas leidt dat vaker tot valincidenten met een heup- of knie-operatie tot gevolg.”

Die revalidatie kan dan plaatsvinden op de nieuwe revalidatieafdeling in het St. Antonius. ,,Het voordeel is dat we dan ook makkelijk gebruik kunnen maken van de expertise en de onderzoeksfaciliteiten van het ziekenhuis. De revalidanten hoeven daarvoor dan ook niet te reizen”, zegt Van Doorn.

De bestaande revalidatieafdeling in Weddesteyn specialiseert zich in beschermde geriatrische revalidatie voor mensen met dementie, aandachts- en/of geheugenproblemen. Deze groep ouderen heeft veelal meer tijd en een aangepaste omgeving nodig om te revalideren.

In het St. Antonius in Woerden is ook de Sint Maartenskliniek gevestigd.

Bekijk de video om te zien hoe het team tijdens de verbouwing langs de afdeling ging.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.