Careyn in Filmserie over Dagbesteding in De Ronde Venen

Bij RTV Ronde Venen is een filmserie te zien over verschillende locaties voor dagbesteding binnen de regio. De gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving en heeft daarom in 2017 de intentieverklaring Dementievriendelijke Gemeente opgesteld. De gemeente wil met de films meer voorlichting bieden over dementie en mantelzorgondersteuning. In de afleveringen zijn de DAC-locaties Tuinhuis Maria-Oord, Het Raakvlak Mijdrecht en DAC Abcoude te zien.

Dagbesteding

In elke aflevering bezoekt wethouder Alberta Schuurs een andere locatie om te kijken te laten zien hoe mensen met dementie hun dag op een prettige manier buitenshuis door kunnen brengen. Bijvoorbeeld welke activiteiten er plaatsvinden, wat de begeleiders doen en welke rol de dementieconsulent speelt. “We hopen hiermee potentiele bezoekers en hun mantelzorgers te informeren over dagbesteding voor mensen met een vorm van dementie in de Ronde Venen. Passend bij hun wensen om zodoende thuis wonen langer vol te laten houden en de mantelzorger te ontlasten”, vertelt Janny van Oudenaarden, klantcoach bij Het Raakvlak/Tuinhuis.

Samenkomen

Janny vertelt hoe mooi het is om met verschillende organisaties samen te komen om dit soort belangrijke projecten op te starten: “Zo is het dagactiviteitencentrum het Raakvlak eigenlijk ook ontstaan door samenwerking met andere partners zoals Zideris, Kwintes, Stichting Tympaan/de Baat en de Bibliotheek Mijdrecht. Het is dan fijn om vanuit Careyn betrokken te zijn bij meerdere iniatieven van het project Dementievriendelijke Gemeente."

Bekijk hieronder de video's:

 

 

Dementievriendelijke Gemeente

De filmreeks is een onderdeel van een groter projectplan van Dementievriendelijke Gemeente om voorlichting te bieden over dementie en mantelzorgondersteuning. Zo zijn er trefpunten geopend waar mensen terecht kunnen voor steun of informatie. Er is een documentairefilm gemaakt over de eerste fasen van dementie en ook in de krant worden er geregeld themapagina’s over dementie gepubliceerd. Via het platform mantelzorgderondevenen.nl wordt er veel voor mantelzorgers georganiseerd.

Voor meer informatie: https://gemeente.derondevenen.nl/Wonen_en_leven/Zorg_en_ondersteuning/Zorgen_voor_iemand/Dementievriendelijk

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.