Careyn en MBO Utrecht Starten met het aanbieden van Opleidingen op Maat

DINSDAG 5 JULI, WOERDEN - Careyn en MBO Utrecht hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de ouderenzorg in de regio Utrecht te versterken. Met het tekenen van de overeenkomst start de samenwerking om studenten, zorgmedewerkers en zijinstromers een opleiding op maat aan te bieden.

Verbinding tussen zorg en opleiding

De flexibele onderwijsvorm (FLOW) sluit naadloos aan op het leren in de praktijk en op hoe studenten willen leren: studenten nemen praktijkervaring en leervragen vanuit de werkplek mee in het  onderwijs en de docent stemt daar het onderwijs op af. Bovendien geven mensen uit de praktijk gastlessen bij MBO Utrecht en is een docent van MBO Utrecht regelmatig aanwezig in de praktijk.

Careyn is enthousiast over de samenwerking: “Wij hebben in MBO Utrecht een onderwijspartner gevonden om een vernieuwende vorm van onderwijs aan te bieden, die past bij de vraag van de huidige beroepspraktijk”, vertelt Angelique Slooff, opleidingsadviseur bij Careyn. “Niet iedereen komt van hetzelfde startpunt en leert op dezelfde wijze. Dankzij deze samenwerking hebben wij alles in huis om mensen op een flexibele, persoonlijke manier op te leiden tot de beste zorgprofessional.”

Ontwikkeling is persoonlijk

Volgens Lianne Muis, teamleider BBL van de MBO Utrecht Academie voor zorg en welzijn, is het doel om het schooljaar 2022-2023 te starten met de bbl-opleiding. Dankzij het flexibele onderwijs bepalen de studenten in principe hun eigen route en startmoment. Zo is het mogelijk om een opleiding versneld of modulair af te leggen. Als opleidingsinstituut gelooft MBO Utrecht in de voordelen van deze vorm van opleiden. “We hebben voorheen al succesvolle opleidingstrajecten op maat bij andere zorgorganisaties ingezet. Met FLOW kun je verschillende doelgroepen een mogelijkheid bieden om door te groeien in de zorg (of naar de zorg). Precies op de manier die aansluit op hun leerbehoeften”, aldus Muis.

Zowel Careyn als MBO Utrecht geloven dat de moderne opleidingsvariant gunstig is voor het werken in de zorg. Angelique Slooff: “Als zorgorganisatie moeten we nadenken hoe de kwaliteit van zorg in deze regio continue te waarborgen. Voor vandaag, maar ook voor de dag van morgen. Daarvoor moet je dichtbij de medewerker blijven. Samen met MBO Utrecht geloven we dat dit een duurzame bijdrage zal leveren aan de toekomst van de ouderenzorg.”

 

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden of heb je andere vragen? Stel ze gerust! Neem daarvoor contact op met onze recruiter Wanda Vermeulen via w.vermeulen@careyn.nl of 06-83483373.

 

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.