Careyn Delft Westland Oostland en Nieuwe Waterweg Noord tekent Sociaal Werkpact MVS

Op dinsdag 9 augustus hebben Careyn DWO-NWN en Stroomopwaarts een convenant ondertekend. Door het ondertekenen van dit convenant kiest Careyn DWO-NWN bewust voor een ‘inclusieve arbeidsmarkt’. Dit betekent dat Careyn DWO-NWN zich actief in zet voor extra werkgelegenheid van kwetsbare mensen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Iedereen krijgt hier een kans, los van iemands afkomst of mogelijkheden.

Het is voor Careyn DWO-NWN belangrijk om maatschappelijk bij te kunnen dragen aan deze doelgroep. Dit sluit volgens Marjolein van Bommel (directeur) ook mooi aan bij de kern van de visie van Careyn en onze maatschappelijke positie. We streven naar een samenleving waarin iedereen ertoe doet en waarin we samen met anderen ervoor zorgen dat de komende generaties dezelfde of betere kwaliteit van leven ervaren. In drie woorden: inclusief, solidair en duurzaam.

Stroomopwaarts

Careyn werkt al langere tijd samen met Stroomopwaarts. De laatste jaren biedt Careyn al regelmatig stage of werk ervaringsplekken aan. Inmiddels zijn aan meerdere kandidaten vanuit Stroomopwaarts stage/werkervaring plaatsen aangeboden. Een recent voorbeeld is een vluchteling uit Syrië die in het land van herkomst een medisch beroep uitoefende, maar in Nederland lastig zijn plek in de zorg weet te vinden. We zijn middels een op maat, intensief inwerkprogramma aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om als verzorgende IG bij ons aan de slag te kunnen. Ik vind het mooi om mensen de kans te bieden om bij ons te werken, ook als je hiervoor iets anders hebt gedaan, je de Nederlandse taal nog niet machtig bent of uit een ander land komt. Het blijkt op die manier ook een creatieve manier te zijn om de uitdaging van de personeelstekorten het hoofd te bieden.”, aldus manager Sacha Blom.

Werkgelegenheid voor iedereen

Een ander mooi voorbeeld is een stageplek voor een helpende. Deze kandidaat heeft inmiddels niet alleen haar diploma behaald maar is ook in dienst van Careyn gekomen en gaat verder doorleren voor Verzorgende IG. Maar ook in de breedte wordt er gezorgd voor werkgelegenheid. Zo zijn we aan het onderzoeken of vluchtelingen met een zorgachtergrond uit Oekraïne bij ons aan de slag kunnen. Daarnaast doen we regelmatig mee aan de zorg/banenmarkten die door Stroomopwaarts worden georganiseerd. Op deze wijze vullen wij mede onze opleidingsplaatsen voor de beroepsopleidingen die twee keer per jaar in september en februari starten voor het opleiden helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.