Wijkverpleging Westvoorne start met ‘Preventief Actie Team’

Onlangs is in het Team Westvoorne het Preventief Actie Team (PAT) van start gegaan. Het PAT moet er in tijden van personeelskrapte voor zorgen dat alle cliënten passende zorg krijgen en dat de collega’s van het wijkteam hun werkplezier houden. Zo blijft de kwaliteit van zorg geborgd en Careyn een gezonde organisatie.

Dat doet het PAT door het bestaande wijkteam op verschillende manieren te ondersteunen. Ze lopen mee met de routes, pakken ze complexe casussen op, introduceren reablement (herstelgerichte zorg) en zetten ze ondertussen het methodische proces in het team op de kaart. Met een gezamenlijke inspanning blijft zo de kwaliteit van zorg geborgd en Careyn een gezonde organisatie.

Hulpmiddelenkoffer

Het ‘Preventief Actie Team’ is een initiatief van wijkverpleegkundigen Melissa Havenga en Caroline Smeets. De introductie van het PAT was tijdens een lunchbijeenkomst, waar een energieke discussie op gang kwam over zelfredzaamheid. Melissa en Caroline hebben daarnaast de werkwijze van het PAT toegelicht en presenteerden meteen ook een hulpmiddelenkoffer. Daarin zitten handige hulpmiddelen die de cliënten helpen om zelfredzamer te worden. Ze kunnen direct producten uitproberen en kopen. De koffer is tot stand gekomen in samenwerking met het hulpmiddelplatform Duxxie.

pat pat2-jpg

De komende tijd zal de werking van het PAT onderzocht worden. Als blijkt dat het substantieel bijdraagt aan de cliënttevredenheid, kwaliteit van zorg en werkplezier zal het PAT ook elders uitgerold kunnen worden.

Benieuwd naar de vorderingen van de PAT? Houd onze blogpagina in de gaten voor meer nieuws.

  
Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.