Studenten mboRijnland runnen Woongroep Weddesteyn

Careyn Weddesteyn in Woerden is een samenwerking gestart met mboRijnland. De twee partijen zetten samen leerwerkarrangementen op waar studenten van de opleidingen Verpleegkunde en Verzorgende met elkaar een woongroep runnen. Het gaat hierbij om een mix van BOL- en BBL-studenten van mboRijnland, MBO Utrecht en hbo-studenten van verschillende leerjaren. Zij draaien in gemengde samenstellingen zowel dag-, avond- als weekenddiensten in een huis met 12 bewoners.

Het doel van deze leerwerkarrangementen is het verhogen van het leerrendement voor de studenten en het verhogen van de kwaliteit van leven en zorg van de bewoners. Linda Belletini, teamleider opleiding Verpleegkunde mboRijnland, is enthousiast: “We willen studenten opleiden tot medewerkers die goed en snel kunnen inspelen op de situatie en ook meer studenten een leerplaats kunnen bieden. Het traject zorgt voor een snellere zelfstandigheid van de student, die hiermee eigen regie heeft over zijn of haar leerproces. Kortom, een mooie manier van onderwijs in de praktijk.”

De studenten zijn verantwoordelijk voor het gehele zorgproces onder supervisie van gediplomeerde medewerkers. Iedere student heeft twee werkbegeleiders, een gediplomeerde collega en een ouderejaars student. De studenten volgen voorafgaand aan het traject een inwerkperiode waarmee ze in drieënhalve week worden voorbereid op hun start.

“Wat ik aan het werken in het leerhuis zo waardeer, is dat we met een team van verschillende studenten samenwerken; mbo, hbo, bol, bbl uit verschillende leerjaren en ons met elkaar verantwoordelijk voelen voor de bewoners”, vertelt een van de studenten.

student-aan-de-slag_leerhuis-1 student-aan-de-slag-leerhuis-2

“Dit traject is van toegevoegde waarde, omdat we gezamenlijk kennis ontwikkelen en kennis delen voor het onderwijs en de praktijk. Daarmee verhogen we de kwaliteit van het onderwijs en de studenten zijn na hun opleiding direct inzetbaar in het werkveld”, vult Evelien Nap, docent Gezondheidszorg mboRijnland, aan.

Voor Careyn zitten er verschillende positieve kanten aan de samenwerking. Geja Lohman, locatiemanager Careyn Weddesteyn: “Het leerhuis biedt een veilig en innovatief leerklimaat aan de stagiaires van de opleidingen MBO Verpleegkundige en Verzorgende IG”.

Over de start van het leerhuis maakte Radio Utrecht een reportage voor het programma 'Aan tafel'. Je kunt het hier beluisteren (vanaf 13:50min). 

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.