Een heerlijke zomer mét vakantiewerk? Zo doe je dat

Nog een paar weekjes en dan breekt de zomervakantie weer aan. Nu de zon zich gelukkig ook wat vaker laat zien, is dit een goed moment om alvast na te denken over je zomerplannen. Hopelijk zit je dadelijk weer met drankjes op het terras of lekker te zonnebaden aan het strand. En wat ga je nog meer doen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijn zomerbaantje bij Careyn?

Extra money
Voor de meeste zorgstudenten is vakantiewerk dé ideale manier om snel extra geld te verdienen. Zo verdien je meer dan bijvoorbeeld werken in de supermarkt! Vaak kun je als vakantiekracht bij Careyn lekker veel uren maken. Of je kunt juist kiezen om alleen een paar ochtenden per week te werken, waarbij je de rest van de dag kunt doen waar jij zin in hebt.. Een heerlijk vakantiebaantje dus, waar je jouw voorkeuren kunt doorgeven hoe, waar en hoeveel je werkt.

Nieuwe ervaring opdoen bij jou in de buurt

Tijdens je zorgopleiding heb je waarschijnlijk al een vakgebied uitgekozen dat je leuk lijkt. En na een stage in een verpleeghuis of kleinschalig wonen, ben je eigenlijk ook wel benieuwd naar de wijkverpleging. Of andersom natuurlijk. Dan moet je zeker vakantiewerk doen, want als vakantiekracht kun je bij verschillende verpleeghuizen of wijkteams in je regio terecht. Vakantiewerk bij Careyn is dus ook een mooie kans om ervaring op te doen in een ander vakgebied.

"Ik kon zelf aangeven hoeveel uur ik wilde werken."

Charlene blog

Charlene Bosman (19) heeft in de zomer van 2020 voor het eerst vakantiewerk gedaan bij Careyn in Delft. "Ik werkte eerst bij Albert Heijn, maar dat vond ik vrij saai en het verdiende niet zo goed. Ik kreeg er maar zo'n € 5 per uur. In de zorg is dat veel beter.."

Charlene doet de MBO opleiding verpleegkunde, ze is nu derdejaars. In overleg met haar team bepaalde ze op welke dagen en hoeveel ze ging werken.  "Ik heb vorig jaar de hele zomervakantie bij Careyn gewerkt. Ik kon zelf aangeven hoeveel uur ik wilde werken. Vaak ging ik 's ochtends drie uurtjes werken en dan was ik 's middags lekker vrij. Zo had ik toch vakantie. "

Ze vond het werken in de wijk heel leuk. "De eerste twee keer ging er een verpleegkundige met mij mee om uitleg te geven over het aantrekken van steunkousen en het wassen. Ik had ook graag willen helpen met de medicatie, maar dat mocht helaas nog niet. Na die twee keer mocht ik zelf op stap. Dat vond ik geen probleem, zo moeilijk was het niet." Op de vraag wat Charlene nog meer leuk vond aan het werk zei ze "Je komt met veel mensen in contact. Sommige mensen zijn alleen en dat vind ik zielig. Het aantrekken van de steunkousen was ik meestal snel mee klaar waardoor ik dan ook nog even een praatje kon maken. Daarnaast is het werk lekker in de buurt van waar ik woon." Ook dit jaar wil Charlene weer in de vakantie bij Careyn komen werken. 

Meer dan je denkt

Okee, okee… een vakantiebaantje bij Careyn is dus lekker afwisselend en flexibel (lees: veel vrijheid). Maar wat schuift ‘t dan? Wat dacht je van een minimaal €10,54 bruto per uur, afhankelijk van je kennis en ervaring? En werk je in de avonden of in het weekend? Dan krijg je een toeslag erbij.

Da’s natuurlijk nice. Maar uiteindelijk werk je ook in de zorg omdat je iets wilt betekenen voor een ander. Je kunt je ongetwijfeld al voorstellen hoe blij de bewoners en cliënten zijn met jouw aanwezigheid tijdens de mooie zomerdagen. Bovendien zijn de zorgmedewerkers ook enorm blij met jouw ondersteuning! En wanneer de vakantieperiode voorbij is en alles is van beide kanten goed bevallen, kan er zelfs worden gekeken of je kan blijven voor een bijbaantje (als je dat wilt).

Een zomervakantiebaantje bij Careyn biedt dus meer dan je in eerste instantie had verwacht. Bel, mail of whatsapp maar eens onze recruiters van jouw regio voor meer info. Zij kunnen je verder helpen hoe en wat verder. Op ‘n geweldige zomer!

Aanmelden voor vakantiewerk

Wil jij graag extra geld verdienen in de zomervakantie en ook nog leuke dingen kunnen doen? Vind je het fijn om voor onze bewoners en cliënten te zorgen? Ben jij minimaal tweedejaars met een afgeronde zorgstage in de opleiding tot verzorgende IG, MBO of HBO verpleegkunde of gediplomeerd helpende?

Meld je dan nu aan:

 

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.