Ouderenzorg, Verpleeghuiszorg - 1 min Leestijd

Careyn start Vierde Leerafdeling in Utrecht Stad

UTRECHT, 24 AUGUSTUS 2021 - Careyn opende maandag 23 augustus jl. in samenwerking met ROC Midden Nederland een nieuwe leerafdeling op kleinschalig wonen locatie De Prinses. Bij een leerafdeling zijn de leerlingen en stagiaires verantwoordelijk voor het runnen van een afdeling wonen met zorg. Dit is de vierde keer dat Careyn deze vorm van praktijkgericht leren inzet in het district Utrecht Stad.

Op de leerafdeling werken de leerlingen en stagiaires als volwaardige medewerkers van het team op basis van praktijk gestuurd leren. Hierbij nemen de studenten de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Bijvoorbeeld door zelf in de praktijk antwoorden op hun leervragen te zoeken. In het team wordt een afspiegeling gemaakt van verschillende niveaus, opleidingen en leerjaren, zoals niveau 3 VIG, mbo-niveau 4 en hbo-v niveau 6. Elke medewerker functioneert als werkbegeleider voor elkaar. Anja van Es, manager zorg: “Een leerafdeling zorgt voor nieuwe uitdagingen voor zowel leerlingen en stagiaires als de vaste medewerkers van het zorgteam”. Zo zorgen de studenten er ook voor dat de zorgmedewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

 

1. Manager Anja van Es opent officieel de leerafdeling 3. Welkomst T-shirt

Succesvol

Op een leerafdeling worden twee keer zoveel  leerlingen en stagiaires opgeleid dan op een normale afdeling. Volgens Anjavan Es creëert dit ruimte om extra aandacht te bieden aan de bewoners waardoor de kwaliteit van zorg wordt verhoogd. Careyn hoopt met de leerafdeling tevens het tekort aan personeel aan te pakken. “De studenten die komen van het ROC Midden Nederland  krijgen meteen te maken met de interessante competenties van het organiseren van zorg. We hopen hen middels deze positieve leercultuur aan Careyn te binden. Het investeren in de ontwikkeling van de medewerker is en blijft nodig om de beste zorg te kunnen bieden. Vandaag, maar vooral ook voor de dag van morgen”, aldus van Anja van Es.

Careyn heeft binnen het district Utrecht Stad met succes leerafdelingen opgezet op de locaties Swellengrebel, Buitenhof en Rosendael.

Zou je ook wel willen werken op een leerafdeling? Benieuwd of dit iets voor jou is? Neem contact op met onze recruiters.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.