Alles over het Nieuwe Leerwerktraject Verpleegkunde

DELFT, 1 SEPTEMBER 2021 - Gisteren is de nieuwe opleiding Mbo-verpleegkundige (bbl) van Albeda, Careyn en het Reinier de Graaf ziekenhuis van start gegaan. In een speciale klas met studenten namens Careyn en het Reinier de Graaf verzorgt Albeda Zorgcollege een uniek leerwerktraject van 3,5 jaar. Door de bijzondere samenwerking tussen de drie zorgketenpartners krijgen studenten de mogelijkheid om nog breder opgeleid te worden tot verpleegkundige: ze doen tijdens de opleiding praktijkervaring op in het ziekenhuis én in de verpleeg- en thuiszorg.

Het is de eerste keer dat de twee zorgaanbieders en het opleidingsinstituut op deze manier gaan samenwerken. Freya Etman, Adviseur Leren & Ontwikkelen van het Reinier de Graaf, licht toe: “Met dit studietraject zorgen we voor een nog bredere basis van toekomstige verpleegkundigen. Alle deelnemende partijen zijn blij om op deze manier zelf verpleegkundigen te kunnen opleiden en we hopen dat zowel de studenten, patiënten als onze organisaties zelf de vruchten gaan plukken van dit gezamenlijke leerwerktraject.”

Zij-instromers

De eerste groep studenten voor de opleiding is divers te noemen. Etman: “Vanuit het Reinier de Graaf en Careyn gaat het om interne medewerkers die zich willen omscholen, maar ook om mensen die de stap maken vanuit branches als de horeca, marine en het onderwijs. Deze zij-instromers brengen weer waardevolle kennis en ervaringen mee, die van pas kunnen komen in hun nieuwe rol als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de thuiszorg.”  

Intentieverklaring

Nu de eerste groep verpleegkundigen in spe is gestart, kijken Albeda, Careyn en het Reinier de Graaf ook al vooruit naar de toekomst. Daarom tekenen zij een intentieverklaring om de nieuwe opleiding een vaste plek te geven in het opleidingsaanbod van de drie organisaties. Er zal dan jaarlijks een nieuwe klas van start gaan. De studenten krijgen om en om les op locaties van Careyn en het Reinier de Graaf, zodat de ze ook ervaring buiten hun eigen werkomgeving opdoen.

Bekijk de video hieronder:

 

De WOS (publieke omroep Westland) heeft tevens een reportage gemaakt van de opening. Klik HIER om de videoreportage te bekijken.

Ben je ook geïnteresseerd in zo'n opleiding? Benieuwd of dit iets voor jou is? Neem contact op met onze recruiters.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.