Tweede groep studenten start bijzonder mbo-leerwerktraject

Op woensdag 7 september 2022 is de tweede groep studenten gestart met de opleiding mbo Verzorgende –IG/MZ(dubbele kwalificering). Deze opleiding wordt verzorgd door Careyn samen met de zorgorganisatie Catharina, thuis op Voorne en het Albeda Zorgcollege.

Vorig jaar zetten Careyn en het Albeda Zorgcollege samen een uniek, drie jaar durend leerwerktraject op voor mbo-Verzorgende-IG/MZ met de intentie om het leertraject een vaste plek in het opleidingsaanbod te gaan geven. Dat is gelukt; op 7 september startte een tweede groep met de opleiding, maar nu in samenwerking met Catharina thuis op Voorne. Een belangrijke stap om gezamenlijk het toenemende tekort aan zorgpersoneel aan te pakken.

Bijzondere samenwerking

Door de samenwerking tussen de drie zorgketenpartners krijgen studenten de mogelijkheid om ook buiten hun eigen werkomgeving praktijkervaring op te doen. Ze gaan tijdens de opleiding zowel intra- als extramuraal aan de slag. Naast het reguliere leerplan krijgen de studenten vraag gestuurd les op basis van leervragen uit de praktijk (werkplek leren).

Zij-instromers

De groep studenten voor de opleiding is heel divers. Het zijn interne medewerkers en zij instromers van Careyn en Catharina thuis op Voorne die willen doorstromen, maar ook studenten die vanuit andere branches de stap naar de zorg maken. Deze zij-instromers brengen waardevolle kennis en ervaringen mee, die zij ook weer kunnen gebruiken in hun nieuwe rol als Verzorgende-IG/MZ in de intra en extramurale zorg. De drie betrokken partijen zijn erg positief gestemd om op deze manier Verzorgende-IG/MZ te kunnen opleiden in dit gezamenlijke leerwerktraject.

Vloot  Vloot-2

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.