‘Mensen zelfredzaam houden, dat is het mooie van de thuiszorg’

Ruth is verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) in de thuiszorg. Ze werkt al 16 jaar bij Careyn. Daarvoor werkte ze als kapper. Ze zocht meer afwisseling en is zo in de thuiszorg beland. ‘Het voelt alsof je bij mensen op bezoek komt en dat vind ik heel erg leuk’, vertelt Ruth. ‘Je bent ook zelfstandig bezig en je kan er een beetje je eigen tokootje van maken’. In het begin werkte ze een tijdje in een verpleeghuis. ‘Maar lekker op de fiets door de wijk naar mijn cliënten, dat bleek het wel echt te zijn voor mij’, zegt ze.

'Je verzorgt mensen in hun eigen huis, hun eigen omgeving. Doordat je in hun huis komt vraag je ook makkelijker: hoe wilt ú het hebben? Wat is voor u belangrijk?’, aldus Ruth. ‘In ons team zijn we ook heel actief bezig met het stimuleren van zelfredzaamheid van onze cliënten. Ik moedig mensen aan om te blijven bewegen, zelf hun schoenen aan te doen, zelf koffie te zetten. Dat helpt allemaal om langer zelfstandig te blijven. Dat helpen bij die zelfredzaamheid is hartstikke leuk en bevredigend werk. En dat is ook kwaliteit van zorg, naast het geven van zorg zelf. Mensen zijn soms jaren later nog dankbaar voor kleine dagelijkse dingen waar ik ze mee heb geholpen.’

Eigen locatie

Bij Careyn krijgen medewerkers ook support van bijvoorbeeld een fysiotherapeut die advies geeft over je houding en je handelingen om nek- en rugklachten te voorkomen. En in de wijk heeft ieder team van Careyn een eigen locatie. ‘Daar ontmoeten we elkaar als collega’s en dat live contact met elkaar is belangrijk én gezellig!’, besluit Ruth.

Wist je trouwens dat er bij Careyn volop mogelijkheden zijn om door te groeien, bijvoorbeeld tot specialist in je team? En als je wil, dan kan je zelfs je werk in de wijk combineren met werken in een verpleeghuis voor nog meer afwisseling. Daarnaast werken we steeds meer met innovaties in de zorg bij mensen thuis, bijvoorbeeld met de medicatiedispenser waardoor ouderen meer zelfstandig hun medicijnen kunnen innemen. Da's toch leuk!

Dus lijkt het je wel wat om net zoals Ruth te werken in een wijkteam? Neem dan contact op met onze recruiters. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden. Doen hoor!

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.