Careyn Woerdblok tekent voor een Sociaal Maatschappelijk Westland

Op donderdag 25 november ondertekenden Careyn Woerdblok en Patijnenburg een overeenkomst om zich in te zetten voor een sociaal maatschappelijk Westland. Dit houdt in dat de zorglocatie werkgelegenheid zal proberen te bieden aan kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt invulling gegeven aan de zogeheten banenafspraak.

Samen werken aan mogelijkheden

Het is voor Careyn Woerdblok belangrijk om maatschappelijk iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep in Naaldwijk en de gehele regio. Dit is volgens Petra van Dijk, Manager Zorg bij Careyn Woerdblok en Rozenhof, dan ook niet de eerste ontmoeting met Patijnenburg. "Eigenlijk werken we al langere tijd samen met Patijnenburg om aan kandidaten vanuit de banenafspraak te komen. Maar het is goed om officieel onze intenties uit te spreken en hier doelmatig aan te werken."

Inmiddels zijn er al meerdere kandidaten vanuit Patijnenburg als zorgassistent werkzaam (geweest) op de locatie, waaronder iemand uit Eritrea. "We hebben samen een speciaal opleidingstraject verzorgd, zodat zij op termijn en stap voor stap kan doorgroeien naar haar droombaan als verpleegkundige. Ik vind het mooi om mensen tegen te komen die bewust kiezen voor de zorg. Ook al heb je hiervoor iets anders gedaan of kom je van een ander land. Het blijkt op die manier ook een creatieve manier te zijn om dadelijk de gaten in de zorg te kunnen vullen”, aldus van Dijk.

Maar ook in de breedte wordt er gezorgd voor werkgelegenheid. Zo volgt kandidaat Robin momenteel een opleiding tot horeca-assistent en zocht hiervoor een werkplek met veel sociaal contact. Via Patijnenburg is Robin nu werkzaam in de gezellige open keuken van Woerdblok.

Rob en Petra

Rob’s Challenge

Tijdens de ondertekening heeft de bekende Westlander Rob Veenman het officiële MVO-certificaat aan van Dijk overhandigd. Sinds 1 april is 'Rob’s MVO Challenge' van kracht, een challenge waarbij Rob zich hard maakt om 50 nieuwe MVO-partnerbedrijven in het Westland te werven met MVO Westland. "Ook in het Westland zijn er veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is belangrijk dat iedereen een kans krijgt om te mogen werken op een reguliere werkplek, die bij hun past. Het gaat bij deze challenge vooral om het maken van een goede match tussen de kandidaat én de organisatie. Daarvoor zijn dit soort samenwerkingen erg belangrijk", zegt Veenman.

Michel Ko
Content marketeer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste blog in je e-mail.